Tarieven

Het tarief is inclusief een telefonisch intakegesprek vooraf, waarin de aanleiding voor het onderzoek besproken wordt en een nagesprek over de resultaten. De resultaten worden met jullie als ouders besproken (bij kinderen onder de 12) of met de jongere en jullie als ouders (bij jongeren van 12 jaar en ouder). Er volgt een rapportage met een beschrijving van de resultaten en met handelingsgerichte adviezen.

Intelligentieonderzoek met de WISC-V

595,- euro

De resultaten en handelingsgerichte adviezen kunnen op verzoek ook met de school van het kind / de jongere besproken worden.                                             

Schoolgesprek (45 minuten)

95,- euro

De tarieven zijn BTW-vrij.


Goed om te weten

Wachtlijst

Er is momenteel geen wachtlijst, waardoor een onderzoek op korte termijn ingepland kan worden.

Afspraak annuleren

Mocht een afspraak moeten worden afgezegd, dan vraag ik je om dat tijdig te doen, uiterlijk 36 uur voor de afspraak. Dat kan door een bericht te sturen via het contactformulier. Dan kan de tijd mogelijk nog worden ingevuld met een andere afspraak. Bij afzeggingen binnen 36 uur, zal er een no-show tarief in rekening worden gebracht. Dit geldt ook voor het niet verschijnen op een afspraak. Helaas kan daarbij geen rekening worden gehouden met de reden van de afzegging of het niet verschijnen.

No-show tarief intelligentieonderzoek: 75 euro

No-show tarief nagesprek: 50 euro

Vergoeding

Er is geen vergoeding mogelijk vanuit de gemeente. Er zijn door Praktijk Ellen Barends geen contracten met gemeenten afgesloten. Dat betekent dat het intelligentie-onderzoek voor eigen rekening is. Voordeel voor jullie is dat er geen enkele inhoudelijke informatie aan een gemeente verstrekt hoeft te worden om budget te krijgen en dat er geen verwijzing nodig is.

Toestemming vooraf

Voor kinderen / jongeren tot 16 jaar is er schriftelijke toestemming nodig van beide ouders met gezag, dit geldt ook als ouders gescheiden zijn. Jongeren van 12 tot en met 15 jaar moeten ook toestemming geven voor het onderzoek.

Informatie over de uitkomsten van het onderzoek

Beide ouders met gezag hebben recht op informatie over het psychologisch onderzoek. Bij kinderen onder de 12 jaar zullen de resultaten besproken worden met beide ouders. Bij jongeren vanaf 12 jaar zullen de resultaten in principe besproken worden in een gesprek met beide ouders en de jongere. Er wordt een verslag van het onderzoek meegegeven.

Vertrouwelijkheid

Als psycholoog heb ik beroepsgeheim waardoor informatie vertrouwelijk wordt behandeld. De rapportage van het onderzoek wordt niet zonder toestemming aan derden verstrekt.

Klachten

Goede kwaliteit leveren is voor mij belangrijk. Mocht u toch niet tevreden zijn, dan hoop ik dat u dat bespreekbaar maakt, zodat we het er samen over kunnen hebben. Als dit onvoldoende helpt om er samen uit te komen, kunt u zich wenden tot Klachtenportaal Zorg. Klachtenportaal Zorg is een externe organisatie waar de praktijk bij is aangesloten om onvrede en klachten te helpen oplossen.